Weerbericht Limburg avond van 1 februari t/m 3 februari met vooruitblik 

Created with Sketch.


De februarimaand begint vrij zacht en ook redelijk onstuimig, maar vanaf volgende week gaat de wind er in ieder geval uit. Op de woensdagavond staat er nog een stevige wind uit westelijke richting die eerst nog flink vlagerig is, maar de wind gaat geleidelijk wat afnemen. Wel komen er verspreid in de provincie buien voor. De temperatuur vertoont weinig dagelijkse gang en gaat van 8 naar 6 graden.
In de nacht naar donderdag zijn er wat opklaringen naast wolkenvelden. Er staat nog steeds een duidelijk aanwezige westenwind en de buien veranderen naar de ochtend toe steeds meer in perioden met lichte regen, doordat de bovenlucht opwarmt. De donderdag wordt dan een dag met veel bewolking en slechts heel af en toe een streepje zon. Het wordt 8 graden met geregeld perioden met lichte regen en een stevige wind.
Vrijdag wordt wederom een dag met weinig zon, maar deze dag lijkt wel droger te verlopen. Af en toe zijn er momenten met lichte regen, maar de droge perioden overheersen weer. De wind blijft uit het westen waaien.
De zaterdag verandert er weinig, maar zondag bereikt ons een storing gevuld met koude lucht vanuit het noorden met buien waarbij ook kans is op korrelhagel. De wind trekt nog even flink aan uit het noorden en er zijn windstoten tussen 50 en 60 km/uur met temperaturen rond de 6 graden.
Volgende week komen hogedrukgebied wat vaker boven onze omgeving te liggen waardoor het rustig weer wordt met in de nacht vorst, maar echt winterweer van formaat zit er nog niet meteen in.

  • Koffie Met TWP
Created with Sketch.

 Vrijdag 20 januari bij Bibliotheek Maas en Peel in Panningen zal TWP zich voorstellen. Kom vooral kijken en luisteren als je interesse hebt om wellicht naar TWP te komen in de toekomst.

  • Weerbericht Nicky (13 januari t/m 15 januari)
Created with Sketch.

Weerbericht Limburg vanaf de avond van 13 januari t/m 15 januari met vooruitblik ( geldig vanaf 13 januari om 18:00).
Op de vrijdagavond vallen er nog verschillende buien die een hoge treksnelheid hebben. Ze kunnen gepaard gaan met korrelhagel en eerst ook windstoten rond 60 km/uur, maar de wind neemt gedurende de avond steeds meer gas terug. Dan wordt de nacht naar zaterdag een vrij heldere met een matig briesje, waarbij het uiteindelijk afkoelt naar een frisse 4 graden.
De zaterdag begint vrij rustig, maar het is al vroeg in de ochtend bewolkt. Al vanaf 8:00 of 9:00 bereikt een brede regenzone Limburg en deze zorgt voor een (helaas) verregende zaterdag. Er kan opnieuw rond de 20 millimeter water bijkomen. Gedurende de passage van de regenzone gaat ook de wind fors toenemen. Vanaf het begin van de middag tot in het begin van de avond komen er flinke windstoten voor tussen 60 en 75 km/uur, mogelijk zelfs tijdelijk zware windstoten van 75-80 km/uur.
We komen halverwege de middag echt in de warme sector waarbij de temperatuur voorlopig voor de laatste keer zal stijgen tot 11 graden. Deze temperaturen houden vervolgens tot halverwege de avond aan wanneer er een koufront passeert. Daarna daalt de temperatuur en neemt de wind af.
Zondag draait de wind naar het westen en uiteindelijk noordwesten waarbij er aanzienlijk koudere lucht aangevoerd wordt. Het wordt dan maximaal een graad of 6. De atmosfeer is echter onstabiel en door een actief lagedrukgebied noord van ons land trekt er met name rond het begin van de middag weer een pittig windveld over. Net als op zaterdag kunnen hierbij windstoten voorkomen die ergens tussen de 60 en 80 km/uur uitkomen, met enige onzekerheid hoe zwaar het precies gaat uitpakken. In de loop van de middag komen er ook buien vanuit het noordwesten opzetten die korrelhagel bij zich kunnen hebben met ook een kansje op een bliksemontlading. In Zuid-Limburg zou er tevens al natte sneeuw tussen kunnen zitten!
Volgende week krijgen we te maken met een guur winters weertype met kans op (natte) sneeuw. De temperatuur komt niet hoger dan 4 graden overdag en in de nacht vriest het.

Weerbericht Nicky (19-12-2022)

Created with Sketch.

Weerbericht Limburg avond van 19 december t/m 21 december (geldig vanaf maandag 18:00).

De sjaal en de handschoenen kunnen voorlopig weer in de kast, want we hebben te maken met een aanvoer van tropsiche lucht uit zuidelijke regio's. Het zal voor veel mensen enorm wennen zijn na een toch wel stevige winterprik!

De maandagavond verloopt bewolkt met een stevige zuid tot zuidwestenwind. Af en toe zitten er momenten bij dat er lichte regen valt, maar veel is dit nog niet. De temperatuur blijft, ook vannacht, steeds rond de 10 graden schommelen!

Dinsdag wordt een zeer zachte herfstdag die helemaal niet aan december doet denken. Ondanks alle bewolking, is de aanvoer van tropische lucht onverbiddelijk. Het wordt maximaal 12 graden bij af en toe lichte regen. In de middag kan het tijdelijk wat harder regenen en zijn er windvlagen, maar in de avond wordt het droger en neemt de wind af. De temperatuur zakt ook weer wat verder.

Woensdag is het alweer de kortste dag van het jaar en om 22:48 begint tevens de winter. De zon steekt er een stokje voor en vindt al dat donker en grijs wel welletjes geweest. Er worden daarom een aantal brede opklaringen naar ons toe geblazen. Doordat de stroming gedraaid is naar het westen, wordt het met 8 graden minder zacht. Er staat eerst weinig wind, maar aan het einde van de middag neemt de wind weer toe.

De dagen daarna staan in het teken van een tweede opstuw van zeer zachte lucht. Het kan vrijdag op het hoogtepunt daarvan zelfs lenteachtig worden met 13 graden en worden we ook vergezeld door een strook met veel regen voor onze provincie. De wind laat eveneens van zich horen, met windstoten van 60 tot soms misschien zelfs 80 km/uur en dat laatste zou zware windstoten betekenen!

Voorstelling "Hokjes" een succes! (08-10-2022)

Created with Sketch.

 Zondag 2 oktober was in het Mafcentrum in Maasbree de voorstelling Hokjes.
Vanuit de sponsoracties in het kader van  “Samen voor de Buurt” was er vorig jaar budget ingezameld om deze voorstelling op de planken te krijgen.
De voorstelling die geregisseerd werd door Kiki Nabben werd mede bedacht door de bezoekers van de TWP en de andere medespelers.
Met dit thema wilde de TWP laten zien dat je mensen niet in een hokje moet plaatsen maar moet nemen zoals ze zijn. Ieder mens is namelijk uniek. Door mensen in een hokje te plaatsen worden ze begrensd om hun mogelijkheden te onderzoeken.
Bij TWP kijken we daarom altijd naar dat wat mensen WEL kunnen en waar ze goed in zijn. Dat is de voedingsbodem om je te kunnen ontwikkelen en te kunnen groeien en ontdekken.
De toneelvoorstelling was dan ook een ontdekkingsreis naar hun eigen mogelijkheden van de toneelspelers.
Een ontdekkingsreis die veel plezier heeft gebracht, zowel bij de medespelers als bij de mensen die de voorstelling bezochten.
Mede door de mooie publiciteit die P&M t.v. aan het onderwerp schonk, was de zaal goed gevuld.
We hebben dit ervaren als een groot succes.
Mocht jij ook willen ontdekken waar je goed in bent en je grenzen willen verleggen, dan ben je iedere maandag, woensdag en vrijdag gratis welkom bij de TWP in het Mafcentrum van Maasbree. 

Eerste impressie coffee 2 go bar (09-04-2021)

Created with Sketch.

Sinds 2 april heeft de TWP haar eigen Coffee 2 Go bar genaamd ‘Covid-19 Proef Bar’. De eerste dag kwam Omroep P&M langs om een reportage te maken van de bar. Dit leverde enkele grappige momenten op. De dekseltjes pasten niet, de koffie van de medewerkers van Omroep P&M viel om èn de TWP-banner viel door een windvlaag bijna op de cameraman. Achteraf is het een hele mooie reportage geworden. Er kwamen gelijk best veel mensen langs om een lekker bakkie koffie met smaak te nuttigen. Ook genoten ze van de lekkere cake en zelfgemaakte koekjes. De sfeer was erg gezellig en er is lekker gekletst. De keren erop waren ook erg gezellig en werden de gasten vergezeld door mooie muziek. De Coffee 2 Go bar is geopend op dagen dat het mooi weer is en er animo vanuit de bezoekers is om de bar te bedienen. Via onze social media laten wij weten wanneer de koffiebar geopend is. 

Klik hier voor de rapportage van Omroep P&M

De TWP heeft een website! (21-12-20)

Created with Sketch.

21-12-2020
Door een bezoeker van de TWP

De TWP heeft een website! 

Hallo en welkom op de website van de collectieve voorliggende voorziening in Maasbree genaamd de TWP.

Een collectieve voorliggende voorziening houdt in dat je ook zonder indicatie of diagnose bij ons terecht kunt voor dagbesteding.

Bij de TWP doen we allerlei activiteiten en wordt ook veel aandacht besteed aan het eigen initiatief nemen van de bezoekers. Voorbeelden van dergelijke activiteiten zijn: Muziek maken, knutselen, schilderen, houtbewerking, spelletjes, gezamenlijk lunchen & dineren en socializen.

Bij ons is iedereen uniek, iedereen wordt geaccepteerd voor zoals hij is. Dit is ook een van de dingen die wij het allerbelangrijkst vinden. 

Tevens staan wij nauw in contact met hulpverleners. Dit vinden wij belangrijk om goed in te kunnen schatten wat een bezoeker nodig heeft.

Ook heeft onze organisatie samenwerkingspartners waarmee we nauw samenwerken. In het verleden hebben bijvoorbeeld enkele bezoekers bij ‘De School’ geholpen met verschillende dingen. 

Vanzelfsprekend is ontwikkeling ook een belangrijk punt binnen de TWP. Zo zijn er bezoekers geweest die na de TWP een werkplek of een opleiding hebben gevonden. Maar ook binnen de TWP jezelf ontwikkelen, en hier steeds stappen maken, is super! Wij dragen hier graag ons steentje aan bij, en dit sluit ook aan bij onze visie.

Op onze website kun je onder andere onze medewerkers & vrijwilligers en onze samenwerkingspartners vinden. Kijk gerust rond!

Mochten er vragen zijn, dan zijn deze altijd welkom! Bekijk onze contactpagina voor de contactmogelijkheden.

Gedicht: TWP - Theaterwerkplaats voor het leven (30-12-2020)

Created with Sketch.

30-12-2020
Door Jan Wijnhoven 

TWP 
Theaterwerkplaats voor het leven

Wij komen hier samen met ons eigen verhaal
Ieder krijgt zijn plaats om te vertellen
Ieder luistert en soms vallen de schellen
Van je ogen en sta je onbedoeld voor paal

Ieder mag zichzelf zijn in alle vertrouwen
Ieder mag klagen met een diepe zucht
Ieder spreekt uit het hart en geeft lucht
Andere wijsheid om op voort te bouwen

Werkplaats voor de één, theater voor de ander
Ieder kruipt hier uit de diepte van het leven
Om de weg naar boven opnieuw te beleven

Theater van het leven, dáár zijn voor elkander
Muziek maken op gevoelige snaren
Levenslessen in je hartje bewaren......