Weerbericht Nicky (28-11-2022)

Created with Sketch.

 Weerbericht Limburg vanaf avond van 28 november met samenvatting en vooruitblik. Voor de winterliefhebbers zitten we in spannende dagen, want eindelijk lijkt er een serieuze stop te komen in het stromingspatroon dat de afgelopen tijd vaak veel te warme luchtmassa's aanvoerde. De bomen hebben, ondanks de droogte afgelopen zomer, daardoor nog steeds niet hun bladeren verloren. Daar komt snel verandering in... De laatste dagen van november verlopen met normale temperaturen van een graad of 7/8. Er staat daarbij weinig tot geen wind en dit kan soms voor hardnekkige grijze condities zorgen. Op dinsdagmiddag 29 november lijkt echter wel de zon een tijd door te breken. Bij een opklaring in de nacht kan er ook (dichte) mist ontstaan waardoor de afkoeling stopt en de temperatuur nog niet onder het vriespunt kan dalen. Vanaf 1 december zien we een zeer interessante luchtdrukverdeling ontstaan. Er bouwt zich vanaf Rusland een krachtig hogedrukbolwerk op boven Scandinavië. Later lijkt deze zich zelfs uit te breiden richting IJsland en ook op de oceaan zorgt een hogedrukgebied ervoor dat het rustig blijft op het water. Voor liefhebbers van winterweer zal dit bekend en als muziek in de oren klinken! De wind draait vanaf dinsdag en zeker woensdag lange tijd naar een oostelijke richting en voert vrij koude landlucht aan. Overdag komen we later in de week nog 3 a 4 graden boven nul, terwijl het in de nacht licht tot plaatselijk misschien matig gaat vriezen. Neerslag valt er weinig en blijft beperkt tot soms wat lichte regen en later kan dit een vlokje (natte) sneeuw zijn, zonder dat het echt wit wordt. Het lijkt een begin te zijn van een langere koude periode, waarbij de rest speculeren is. 

Weerbericht Nicky (23-11-2022)

Created with Sketch.

Weerbericht Limburg avond 23 t/m 25 november, geldig vanaf woensdag 18:00 uur.

Achter een regenzone die ons woensdagmiddag gepasseerd heeft, klaart het eerst breed op zodat we in de avond nog de sterren zien. Het koelt echter geen graadje af door een doorstaande zuidwesten tot zuiden wind. Rond middernacht neemt de bewolking weer toe en vannacht kunnen er enkele buien overtrekken in een enigszins onstabiele atmosfeer. 

Donderdagochtend breekt de zon weer door en krijgen we helemaal geen onaardige dag voorgeschoteld. 
Er trekken ook wat (hoge) wolkenvelden over maar het blijft overdag vrijwel overal droog.
Daarbij tikken de temperaturen weer de dubbele cijfers aan, want het kan 10 graden worden. Er staat daarbij een stevige wind uit zuidelijke richtingen. 

In de avond neemt de bewolking dan opnieuw toe, gevolgd door een strook met regen in de nacht. Het koelt daarbij niet veel af ten opzichte van overdag. Vrijdag overdag krijgt de zon veel ruimte maar er kan toch ook een enkel buitje vallen. De wind gaat aan de ketting doordat vanuit het zuiden een kern van een hoge drukgebied dichterbij komt. Het wordt daarbij met 10 of 11 graden vrij zacht.

Ook op zaterdag profiteren we van rustig herfstweer met eerst perioden met zon. Zondag trekt het hoge drukgebied weg en komt er meer wind te staan. Op de langere termijn wordt het rond 1 december spannend voor de winterliefhebbers...

Opgesteld 23 november om 15:30

Weerbericht Nicky (21-11-2022)

Created with Sketch.

Weerbericht Limburg avond 21 t/m woensdag 23 november

We krijgen vanaf nu te maken met een sterk wisselvallig weertype waarbij er geregeld regenzones de revue passeren. 
Al in de avond van de maandag krijgen we er eentje op bezoek en hierbij valt er lichte tot soms matige regen. De wind draait van zuidoost naar zuid en kan soms enigszins vlagerig zijn. Het is daarbij een graad of 7. 

Dinsdagnacht en ochtend komt er ook weer ruimte voor een aantal opklaringen en wordt het even droog. De temperatuur zakt daarbij even wat verder naar 4 of 5 graden. 
In het begin van de middag neemt de bewolking opnieuw toe en komt er vanuit het zuidwesten een strook met gelijkmatige regen opzetten. 
De wind blijft af en toe stevig doorwaaien en daarbij wordt het met 7 graden waterkoud. Ook in de avond blijft het niet droog, al zal de intensiteit van de regen meestal licht zijn. 

In de nacht naar woensdag daalt de temperatuur nauwelijks door bewolking. 
Woensdag overdag zijn er slechts een paar opklaringen en veel momenten dat het somber aandoet buiten. 
Het kan daarbij af en toe miezeren, maar het wordt wel zachter met 10 graden. 
Aan het einde van de middag en het begin van de avond passeert er vlot een strook met stevige regen die ook wat buiig van karakter kan zijn. 
De wind neemt even flink toe en er zijn windstoten mogelijk, maar deze blijven ruim onder het criterium van zwaar (75 km/uur of meer). 

De rest van de week blijft het zacht met temperaturen in de dubbele cijfers. 

Voorstelling "Hokjes" een succes! (08-10-2022)

Created with Sketch.

 Zondag 2 oktober was in het Mafcentrum in Maasbree de voorstelling Hokjes.
Vanuit de sponsoracties in het kader van  “Samen voor de Buurt” was er vorig jaar budget ingezameld om deze voorstelling op de planken te krijgen.
De voorstelling die geregisseerd werd door Kiki Nabben werd mede bedacht door de bezoekers van de TWP en de andere medespelers.
Met dit thema wilde de TWP laten zien dat je mensen niet in een hokje moet plaatsen maar moet nemen zoals ze zijn. Ieder mens is namelijk uniek. Door mensen in een hokje te plaatsen worden ze begrensd om hun mogelijkheden te onderzoeken.
Bij TWP kijken we daarom altijd naar dat wat mensen WEL kunnen en waar ze goed in zijn. Dat is de voedingsbodem om je te kunnen ontwikkelen en te kunnen groeien en ontdekken.
De toneelvoorstelling was dan ook een ontdekkingsreis naar hun eigen mogelijkheden van de toneelspelers.
Een ontdekkingsreis die veel plezier heeft gebracht, zowel bij de medespelers als bij de mensen die de voorstelling bezochten.
Mede door de mooie publiciteit die P&M t.v. aan het onderwerp schonk, was de zaal goed gevuld.
We hebben dit ervaren als een groot succes.
Mocht jij ook willen ontdekken waar je goed in bent en je grenzen willen verleggen, dan ben je iedere maandag, woensdag en vrijdag gratis welkom bij de TWP in het Mafcentrum van Maasbree. 

Eerste impressie coffee 2 go bar (09-04-2021)

Created with Sketch.

Sinds 2 april heeft de TWP haar eigen Coffee 2 Go bar genaamd ‘Covid-19 Proef Bar’. De eerste dag kwam Omroep P&M langs om een reportage te maken van de bar. Dit leverde enkele grappige momenten op. De dekseltjes pasten niet, de koffie van de medewerkers van Omroep P&M viel om èn de TWP-banner viel door een windvlaag bijna op de cameraman. Achteraf is het een hele mooie reportage geworden. Er kwamen gelijk best veel mensen langs om een lekker bakkie koffie met smaak te nuttigen. Ook genoten ze van de lekkere cake en zelfgemaakte koekjes. De sfeer was erg gezellig en er is lekker gekletst. De keren erop waren ook erg gezellig en werden de gasten vergezeld door mooie muziek. De Coffee 2 Go bar is geopend op dagen dat het mooi weer is en er animo vanuit de bezoekers is om de bar te bedienen. Via onze social media laten wij weten wanneer de koffiebar geopend is. 

Klik hier voor de rapportage van Omroep P&M

De TWP heeft een website! (21-12-20)

Created with Sketch.

21-12-2020
Door een bezoeker van de TWP

De TWP heeft een website! 

Hallo en welkom op de website van de collectieve voorliggende voorziening in Maasbree genaamd de TWP.

Een collectieve voorliggende voorziening houdt in dat je ook zonder indicatie of diagnose bij ons terecht kunt voor dagbesteding.

Bij de TWP doen we allerlei activiteiten en wordt ook veel aandacht besteed aan het eigen initiatief nemen van de bezoekers. Voorbeelden van dergelijke activiteiten zijn: Muziek maken, knutselen, schilderen, houtbewerking, spelletjes, gezamenlijk lunchen & dineren en socializen.

Bij ons is iedereen uniek, iedereen wordt geaccepteerd voor zoals hij is. Dit is ook een van de dingen die wij het allerbelangrijkst vinden. 

Tevens staan wij nauw in contact met hulpverleners. Dit vinden wij belangrijk om goed in te kunnen schatten wat een bezoeker nodig heeft.

Ook heeft onze organisatie samenwerkingspartners waarmee we nauw samenwerken. In het verleden hebben bijvoorbeeld enkele bezoekers bij ‘De School’ geholpen met verschillende dingen. 

Vanzelfsprekend is ontwikkeling ook een belangrijk punt binnen de TWP. Zo zijn er bezoekers geweest die na de TWP een werkplek of een opleiding hebben gevonden. Maar ook binnen de TWP jezelf ontwikkelen, en hier steeds stappen maken, is super! Wij dragen hier graag ons steentje aan bij, en dit sluit ook aan bij onze visie.

Op onze website kun je onder andere onze medewerkers & vrijwilligers en onze samenwerkingspartners vinden. Kijk gerust rond!

Mochten er vragen zijn, dan zijn deze altijd welkom! Bekijk onze contactpagina voor de contactmogelijkheden.

Gedicht: TWP - Theaterwerkplaats voor het leven (30-12-2020)

Created with Sketch.

30-12-2020
Door Jan Wijnhoven 

TWP 
Theaterwerkplaats voor het leven

Wij komen hier samen met ons eigen verhaal
Ieder krijgt zijn plaats om te vertellen
Ieder luistert en soms vallen de schellen
Van je ogen en sta je onbedoeld voor paal

Ieder mag zichzelf zijn in alle vertrouwen
Ieder mag klagen met een diepe zucht
Ieder spreekt uit het hart en geeft lucht
Andere wijsheid om op voort te bouwen

Werkplaats voor de één, theater voor de ander
Ieder kruipt hier uit de diepte van het leven
Om de weg naar boven opnieuw te beleven

Theater van het leven, dáár zijn voor elkander
Muziek maken op gevoelige snaren
Levenslessen in je hartje bewaren......